Ze zijn er vier keer per jaar: de Pre Releases. Een Pre Release is een speciaal toernooi met kaarten van een set die nog niet uitgekomen is! Je krijgt 6 boosters (van de nieuwe set of een mix van de nieuwe set en de vorige) en daarmee bouw je ter plekke een deck. Met dat deck ga je dan 4 of 6 rondes spelen en kun je boosters winnen!

De Pre Release is een ideale manier om een ontspannen, laagdrempelig toernooi te spelen. De sfeer is daarom ook erg gezellig en iedereen komt vooral om plezier te hebben.

Er zijn maar liefst 6 verschillende toernooien om uit te kiezen. Wellicht wil of kun je ze niet allemaal spelen (sterker nog: het is niet eens mogelijk om ze alle 6 helemaal uit te spelen), dus wellicht dat je wat meer wilt weten over ieder tijdstip:

De eerste Pre Release is op vrijdagavond om middernacht. Je speelt 4 rondes. Vanwege het tijdstip zijn er ongeveer een man of 20.
Voordelen: Eerste Pre Release van de set! Middernacht voor als je weekend al vol zit. Leuke spelers, leuke sfeer. Naar huis wanneer je doodmoe bent.

De tweede Pre Release is op zaterdag overdag. Het begint om 11:00 uur, en je speelt 6 rondes. Er zijn tussen de 40 en 80 spelers.
Voordelen: 6 rondes, veel speeltijd voor je geld, op tijd klaar voor het eten.

De derde Pre Release is op zaterdagavond. Deze begint om 19:00 uur, en is 4 rondes. Je bent meestal tussen 23:00 en 24:00 klaar. Er zijn rond de 30 spelers.
Voordelen: Kort toernooi, na het eten, op tijd thuis voor bed.

Het vierde toernooi begint op zondag om 11:00 uur. Verder is dit hetzelfde als het tweede toernooi.

Het vijfde toernooi is dan weer iets anders, namelijk Two-Headed Giant. Dit betekent dat je met een partner mee moet doen, en dan 2 tegen 2 speelt. Dit is natuurlijk heel anders dan in je eentje spelen! De regels van het spelletje veranderen wel een beetje, zo speel je maar 1 potje per ronde en heb je 30 levens om mee te beginnen. Het begint om 11:30 uur en duurt tot ongeveer 17:30 (zie ook hier voor meer informatie over Two-Headed Giant). (Link pending)
Voordelen: Een ander soort toernooi, samenspelen met een vriend, lekker uitslapen.

Het zesde toernooi begint op zondagavond. Dit toernooi is hetzelfde als het derde toernooi.


gflogo