Om te beginnen met Magic heb je kaarten nodig. Er zijn een aantal producten die je makkelijk op weg kunnen helpen.

Je eerste stap kan zijn om in de GameForce een gratis demodeck op te halen. Hierin zitten twee decks van 30 kaarten om het spel uit te proberen. Daarnaast zit er een introductie flyer in en een flyer met speluitleg.

Bevalt het spel, dan kun je doorgaan naar een Planeswalker deck. Dit is een kant en klaar deck speciaal ontworpen voor beginnende spelers. Er zit een foil Planeswalker kaart in, waar het deck omheen gebouwd is. Daarnaast zitten er twee boosters bij en strategische informatie over het deck. Een Planeswalker deck is handig om mee te beginnen omdat je direct kunt gaan spelen. De extra boosters geven je de mogelijkheid om meteen je deck aan te passen. Per serie zijn er twee verschillendee Planeswalker decks bescikbaar.

Als je zelf een deck wilt bouwen kun je de deckbuilder’s toolkit aanschaffen. Dit is een verzameling kaarten om je eerste decks mee te bouwen. Er zitten 100 basic land kaarten in, 85 vooraf bepaalde kaarten, 40 willekeurige kaarten om decks mee te bouwen, en 4 boosters. Daarnaast zit hier een handleiding in over het maken van decks, een learn-to-play boekje, en de doos zelf doet dienst als opslagdoos voor je kaarten. De willekeurige kaarten zijn dat eigenlijk niet: het zijn 2 setjes van 20 kaarten die samen een speciaal thema hebben, zoals dezelfde kleur of dezelfde eigenschappen. Hiermee heb je direct een grote set van kaarten om zelf decks mee te maken.

Wil je nog meer kaarten voor nog meer opties? Een booster bevat 15 willekeurige kaarten van 1 bepaalde set. Dit zijn altijd 1 rare of mythic, 3 uncommon, 11 common en 1 basic land. Het kan zijn dat er een foil kaart in de booster zit. Die vervangt dan een common. Losse boosters zijn een goede manier om je verzameling uit te breiden. Je kunt boosters van verschillendes series met elkaar combineren.

Bij de GameForce hebben we ook een aantal eigen producten om je gemakkelijk aan een deck te helpen. We verkopen dozen met 800 willekeurige commons en uncommons, waardoor je snel een grote verzameling kunt krijgen en verschillende decks kunt proberen. We hebben pakketjes met 80 basic landjes, 16 per kleur. We verkopen ook veel losse kaarten, dus als je een specifieke kaart nodig hebt voor je deck kun je die hier ook krijgen. Daarnaast hebben we veel accessoires, zoals hoesjes en dobbelstenen.

Uiteraard kun je altijd kaarten ruilen met andere spelers. Let wel op, sommige kaarten zijn meer geld waard dan andere kaarten. Aan de balie kun je advies vragen over de prijzen van kaarten.