Scroll Top
Geldropseweg 83, 5611 SE Eindhoven, The Netherlands

Twan, hoe gaat het nu? (Demo)

Vorige week kwam er een ventje, aan de hand van zijn moeder, de winkel binnen gelopen. Hij begon om zich heen te kijken en kwam tot de conclusie dat hij toch echt een stoel nodig had om te kunnen doen waar hij voor kwam. Heel kordaat trok hij de stoel naar de kaarten bak en klom er op. Daar ging hij lustig op zoek . Ik vond het wel grappig dus liet hem begaan.
Terwijl hij zo bezig was legde zijn moeder aan mij uit dat hij per se naar de winkel wilde komen om zijn zakgeld te besteden, hij wilde namelijk de winkel steunen, dat was zeer belangrijk. Hij had zelfs zijn moeder zover gekregen zijn bedrag te matchen, wat het totaal op een budget van 6 euro bracht. Na een half uurtje zoeken had hij ongeveer 60 lossen kaarten uit de bak geselecteerd en liet zijn moeder afrekenen. Nog een bedankt en veel succes en weg was hij. Ik had het ventje en zijn moeder nog nooit eerder gezien…maar ik zal hem nooit meer vergeten.

Diverse klanten hebben de laatste weken zeer hun best gedaan om zo veel mogelijk uit te geven bij ons. De 6 euro van het ventje, maar ook veel grotere bedragen. Mensen komen ook doneren, geld of bv Magic verzamelingen. En ze helpen, ze helpen echt.

Maar het is ook nodig, want hoewel sommige mensen vinden dat de beperkte steun van de overheid maar voldoende moet zijn en dat het als ondernemer maar gewoon je eigen risico is wil ik daar toch even snel iets over kwijt. Niet om te klagen maar sommigen van jullie hebben waarschijnlijk geen flauw idee hiervan, en waarom zou je ook.
Als ik GameForce als een onderneming zou zien had ik 14 jaar geleden moeten stoppen en iets anders moeten gaan doen. Er is in al die jaren weinig verdiend en ik leefde meestal rond bijstand niveau. Hierdoor zijn er geen reserves opgebouwd en die komen we nu dus te kort. Waarom ben ik dan al die jaren door gegaan met GameForce? Omdat ik er gelukkig van word, gelukkig om die plek te bieden waar zoveel bijzondere mensen veilig en ontspannen kunnen zijn wie ze zijn en doen wat ze willen doen. Dat vind ik belangrijk.

Groot was mijn dankbaarheid dan ook toen vorige week ineens een paar vaste klanten de winkel in gewandeld kwamen met een gigantische verrassing. In het geheim waren ze bezig geweest onze spelers te benaderen en hun steun te vragen. Dit heeft geleid tot een grote inzamelings-actie en gezamenlijk is er een groot bedrag bijeen gebracht voor de winkel. Toen me dit werd aangeboden in de vorm van een mega kaart, met daarin het bedrag en alle namen van de deelnemers, wist ik niet hoe ik het had. Al die namen, al die mensen… mensen die graag ons wilden helpen. Mensen die de GameForce ook belangrijk vinden. Werkelijk fantastisch…Super bedankt.

Dus hoe het nu gaat? Beter dan de afgelopen weken, natuurlijk vanwege jullie uitgaven maar veel meer nog vanwege de steun die ik op alle mogelijke manieren krijg en voel. Maar denk nu niet dat we er al zijn, want dat is niet zo. Het zal nog maanden duren voordat we weer normaal open kunnen en pas dan kunnen we de krater overzien die is ontstaan door Corona. Pas dan weten we hoeveel geld we te kort komen en wat we daar mee moeten doen. Tot die tijd hoop ik dat we elkaar af en toe kunnen zien, of stuur eens een berichtje. Het ga jullie goed allemaal…Ik blijf op mijn post en bewaak het fort.

Twan