Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Gundam Bouwmiddag

GUNDAM BOUWMIDDAG

20 januari @ 12:00 - 17:00

€5

MAAK KENNIS MET GUNPLA!

Maar het blijft niet alleen bij het kijken van Gundam. Een grote hobby en passie van velen is het zelf bouwen van de Mobile Suits (en andere personages) uit Gundam in de vorm van Gunpla kits.

WAT IS GUNPLA?

Gunpla komt van Gundam plastic model en zijn speciale bouwpakketen waarmee je volledig op schaal je favoriete Gundams na kunt bouwen.

Gunpla blog header. Foto door Joey. Via Flickr.Al sinds de jaren ’80 brengt Bandai deze kits op de markt en heb je ze in allerlei soorten en maten, zowel duur als goedkoop, makkelijk als ontzettend ingewikkeld en ga zo maar door. Over het algemeen worden ze echter geclassificeerd op twee manieren: Scale (grootte) en grades. De scales zijn eigenlijk altijd beperkt tot 1/60, 1/100, 1/144 en no scale voor sommige versies. De scale geeft aan hoe groot de verkleining is op basis van het echte exemplaar. Naast de scale zijn de gunpla kits opgedeeld op basis van grade. Deze grade is een indicatie van de kwaliteit (en deels moeilijkheid) van een bepaalde gunpla kit. De meest bekende zijn: Perfect Grade (PG), Master Grade (MG), Real Grade (RG), Reborn-One Hundred (RE/100), High Grade (HG), en andere speciale series zoals Super Deformed (SD), No Grade (NG), en de eerste edities van vroeger de First Grade (FG) kits.

KITS VOOR BEGINNER EN MEESTER.

Elk van deze kits wordt gekenmerkt door andere bijzonderheden maar vooral door de schaal en kwaliteit van de modellen. Hoe groter betekend echter niet altijd moeilijker, dit kan maar net aan de hoeveelheid onderdelen liggen. Zo kan een Master Grade moeilijker zijn dan een Perfect Grade als deze meer kleine onderdelen e.d. heeft. Je moet je echter niet tegen laten houden door het feit dat sommige kits misschien wat moeilijker of ingewikkelder zijn. Zolang jij het character dat je gaat bouwen maar tof vind komt de motivatie vanzelf!

STAP-VOOR-STAP HULP.

Daarbij hoef je gelukkig niet zelf uit te puzzelen hoe je alles in elkaar moet zetten. In elke kit zitten namelijk plastic trays waar alle onderdelen in zitten, overige accessoires zoals stickers, én een uitgebreide handleiding waarin stap-voor-stap staat hoe je de gunpla moet bouwen. Door handige afbeeldingen, symbolen en uitleg wordt je dus helemaal begeleid hoe jij het zelf kan doen.

Stap een is dan ook altijd om de handleiding erg grondig door te lezen vóór je begint. Daarna is het een kwestie van aan de slag gaan! Je zult merken dat het over het algemeen heel ontspannen en leuk werk is. Natuurlijk heb je soms wat frustratie over bepaalde onderdelen of klusjes maar wanneer je model uiteindelijk helemaal klaar is weet je waar je het voor gedaan hebt: een super epic figure!

TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN.

Het fijne van gunpla kits bouwen is dan je geen hele gereedschapskist of moeilijke dingen voor nodig. Met een paar kniptangetjes, pincet, stanley-mes, en eventueel een vijltje en markers kun jij het overgrote deel van alle gunpla kits volledig in elkaar zetten. Mocht het toch nog ergens fout gaan? Dan is een druppeltje superlijm vaak alweer voldoende om het oplossen. Zolang je maar geduldig bent, de boel niet forceert en plezier hebt in het maken zal het altijd goed komen! En gaat het toch verkeerd? Geen ramp dan kun je met een volgende kit altijd je skills nog even fine-tunen.

In onze winkel hebben we een grote selectie Gunpla kits voor je beschikbaar.
Vandaag kun je onder begeleiding van onze veteranen bouwers kennis maken met deze leuke hobby.

 

Gegevens

Datum:
20 januari
Tijd:
12:00 - 17:00
Serie:
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,