Scroll Top
Geldropseweg 83, 5611 SE Eindhoven, The Netherlands

Games Workshop

Dark Elves

Games Workshop is onder andere de uitgever van de bekende tabletop wargames:  Warhammer 40K en Age of Sigmar. Deze spellen zijn gebaseerd op miniatuur soldaten van allerlei soorten, vormen en rassen. Deze miniaturen vormen gezamenlijk een heus leger waarmee men de tegenstander probeert te verslaan. De spellen zijn voornamelijk bedoeld voor 12 jaar en ouder.

Je speelt de spellen met twee (of meer) mensen die tegen elkaar strijden op een zelf gemaakt slagveld. Je probeert je modellen in een goede positie te krijgen om op je tegenstander te kunnen schieten of ze aan te kunnen vallen voor een hand-in-hand gevecht . Je gebruikt magie om je zelf te helpen of je tegenstander tegen te werken. De winnaar wordt beslist door een combinatie van vaardigheid en geluk. Spelers rollen dobbelstenen om er achter te komen of bijvoorbeeld een pijl raakt en of een tegenstander is neergeslagen.

De modellen waarmee je het spel speelt, koop je niet speel klaar en dat is een ander geweldig aspect van deze hobby. Deze plastic en metalen miniaturen dien je zelf nog in elkaar te zetten en daarna te verven in de door jou gewenste kleuren. De miniaturen zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingen, sommige per stuk, anderen per groep. Games Workshop bied ook de mogelijkheid om zelf terrein te maken in je eigen stijl. Ruïnes voor een stedelijk terrein, bomen en heuvels voor een veldslag in een bebost gebied. Je kan het zo gek niet bedenken. Natuurlijk is er ook speel klare scenery te krijgen.

Op vrijdag avond wordt er in onze winkel gespeeld door de Eindhoven Eternals. Meer informatie is te vinden op de Eindhoven Eternals Facebook pagina.