Scroll Top
Geldropseweg 83, 5611 SE Eindhoven, The Netherlands

Introductie: Pathfinder Society. (Demo)

Ken je dat? Je wilt met een eigen karakter spelen maar hebt geen vaste spelersgroep. Of je kunt je niet vastleggen op steeds diezelfde avond waarop de campagne wordt gespeeld.

Dan is Pathfinder Society (PFS) iets voor jou!

Voor de mensen die dit “concept” nog niet kennen. Je maakt je eigen karakter en dat neem je mee op avontuur. Elk scenario duurt ongeveer 4 uur. Als het avontuur voor je party succesvol is krijg je een beloning. Deze beloning zorgt ervoor dat je karakter op een bepaald moment levelt.

Het voordeel van PFS is dat je overal in de wereld met je karakter kunt spelen. Je meldt je voor een sessie aan en klaar is Kees. Je hebt dus ook geen vaste spelersgroep nodig. Doordat je zelf bepaalt met welk karakter je speelt en hoe je het karakter levelt (Welke feats? Abilitys? Skills?) ontstaat er ook “een band” met het karakter. En dat is weer heel fijn voor het Role Play element.

Karakter maken:

Zoals bij iedere Pen & Paper RPG bouw je zelf je karakter met behulp van de Players Guide. Bij Pathfinder heet dit het Core Rulebook. Stap voor stap ontstaat het karakter dat bij jou past. Nog gemakkelijker is het om een account aan te maken bij https://herolab.online Je kunt zo (zolang je karakter level 1 is) gratis, via een handige wizard, je karakter vormgeven en aanpassen.

Registeren:

Doordat je met je karakter overal aan kunt sluiten (van Eindhoven tot New York) moet alles wel “legitiem” zijn. Het is de bedoeling dat je karakter is gegroeid door de avonturen die het heeft meegemaakt en niet doordat je zelf, met het Core Rulebook op schoot, maar even bepaalt dat hij nu level 14 is.

Hiervoor heeft Paizo (de uitgever van Pathfinder) een systeem bedacht. Je registreert je karakter en na ieder avontuur krijg je van de Gamemaster een logsheet. Deze logsheets neem je steeds mee want zij vormen het bewijs van de groei van je karakter. Voor de registratie ga je naar https://paizo.com/pathfinderSociety) “Create a character”. Je hoeft hiervoor niet alle gevraagde gegevens in te vullen. Je hebt alleen het unieke karakter nummer nodig dat door de website gegenereerd wordt.

Aanmelden:

Aanmelden voor een event gaat altijd via Warhorn: https://www.warhorn.net/events/pfsnl/schedule. Je kunt hier in een oogopslag zien op welke dag,  welk scenario,  waar wordt gespeeld. Een keer een login aanmaken en je kunt je overal in de wereld aanmelden om te spelen.

Regels:

Ook de Pathfinders hebben niet stil gestaan. Na 10 jaar volgens de regels van Pathfinder 1 gespeeld te hebben was het tijd voor een verfrissing. Je wilt als Society member na een jarenlange training toch niet als ouderwets te boek staan?

We spelen dan ook volgens de regels van Pathfinder 2. Een mooi gestroomlijnde regelset met heel veel aandacht voor de ontwikkeling van je karakter. Deze regels (en nog veel meer interessante zaken) kun je vinden op: http://www.organizedplayfoundation.org/encyclopedia/pfs2guide/

Laat je niet afschrikken door deze acties. Als je alles één keer hebt gedaan kun je jarenlang vooruit.

Bovendien ben je natuurlijk altijd van harte welkom bij GameForce om kennis te maken met PFS. We hebben altijd een aantal karakters voor je klaarliggen waarmee je meteen kunt spelen. En je weet het…. Alle spelers, GM’s en DM’s staan altijd klaar om je te helpen bij het spelen!