Scroll Top
Geldropseweg 83, 5611 SE Eindhoven, The Netherlands

Roleplay avond – Try Out. (Demo)

Bekend bij velen en gespeeld in varianten zoals Dungeons & Dragons, Pathfinder en Gurps. De wereld van de Role Playing Games is groot en divers. GameForce was niet erg actief met RPG’s maar dat gaat veranderen.

Het vinden van medespelers en een Dungeon Master is niet altijd even makkelijk, immers er zijn zoveel verschillende regels om uit te kiezen. Dan ga je nog moeten kiezen in welke wereld je wilt spelen, dit kan bijvoorbeeld middeleeuws fantasy zijn maar ook Science Fiction. Ook is er nog het verschil in niveau van de spelers, ben je beginner of heb je al jaren ervaring? Al deze factoren maken het niet gemakkelijker om een groepje spelers te vinden om mee aan de slag te gaan. En heb je eindelijk een groepje dan bestaat de kans dat deze na een aantal keer toch weer uiteen valt. Ik vertel hier niks nieuws en velen van jullie zullen dit herkennen.

Wat gaat GameForce hieraan kunnen bijdragen denk je dan? Nou we hebben een plan bedacht. One Shots !! DM’s bereiden een avontuur voor welke op één avond gespeeld kan worden. Iedereen kan aanschuiven en gezellig meedoen. Aan het eind van de avond heb je samen een leuk avontuur beleefd en ben je een ervaring rijker. En daarna doe je gewoon weer mee met de volgende editie. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je nergens aan vast zit en dat je steeds zelf kunt kiezen of je mee doet of niet. Komt het een keer niet uit, dan stel je ook niemand teleur. Heb je geen tijd voor een langere campaign, dan doe je One Shots.

Dit hele project ligt nog op de tekentafel en alles is nog mogelijk. We zoeken DM’s die graag hieraan mee willen doen en we zoeken spelers om de tafels gevuld te krijgen. Bijna alles moet mogelijk zijn en uiteindelijk hopen wij dat spelers elkaar hier regelmatig vinden en een gezellige avond hebben.

Onze try out was op donderdag 18 april en was met 58 deelnemers een fantastisch geslaagd experiment. Hier lees je het verslag van deze avond, en hoe we verder gaan.